De wet van Murphy of Pippi?

Gepubliceerd op 21 april 2023 om 16:00

Wie kent hem niet, de wet van Murphy. Alles wat men verkeerd kan doen gaat ook verkeerd. Mijn oma en moeder riepen altijd, als er een iemand overleed, ze komen altijd in drietallen. En ondertussen krijgt bij ons ook de maanstand en Mercurius de schuld van alles wat maar anders loopt. Laatst via Instagram de opmerking gekregen van iemand, is dat zo of is het soms ook de mind-set. En die vond ik heel leuk, want inderdaad als ik denk oh dat kan ik niet dan kan ik het ook niet. Terwijl als ik denk in mijn Pippi Langkous modus: ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan. Dan verlopen dingen veel beter. 

Toch had ik van de week last van de wet van Murphy, een pittige werkdag en alles wat daarna kwam verliep niet zoals ik het graag zou willen en tot overmaat van ramp ging mijn chromebook ook nog eens niet meewerken. Totdat ik vanmorgen tijdens mijn Yoga momentje onderuit ging en in plaats van mopperen en die negatieve vibe mee te nemen. Heb ik er vreselijk om gelachen. Yoga gelaten voor wat het was, aangekleed, op de fiets gestapt en mij aan het werk gezet. Ik had een klusje te doen waar ik tegenop zag. Waarom zag ik er tegen op? Nou ik kon mijn innerlijke Pippi Langkous niet vinden. Pas toen de partner van de cliënt waar ik voor bezig was mij de boost gaf: oh ik heb er wel vertrouwen in dat je dit kan regelen hoor, vond ik haar. Mijn innerlijke Pippi, ik kan haar soms zo missen en dan weet ik dat die wet van Murphy bij mij niet voorkomt. Want Pippi had daar nooit last van. 

Dus het werkklusje gedaan, een self-care pakketje op de bus gedaan en naar huis gegaan en heel belangrijk een toetsenbord gekocht voor mijn chromebook. Soms kan ik veel meer dan ik denk hoor. Als ik maar in mijn innerlijke Pippi blijf geloven.

Dit weekend staat in het teken van genieten en projecten afmaken. Er moet nog 1 mouw gehaakt worden en dan is eindelijk de moeder/dochter-trui af en wat ben ik er trots op. Een zuster-popje haken voor een stagiaire die afrondt en dan is het opdrachten zoeken. Het is stilletjes met opdrachten en ik heb zoveel leuke ideeën. Misschien moet ik die maar gewoon gaan maken en zet ik ze in mijn webshop. CreatiefvanTalien zit immers nooit stil en tegenwoordig ook wederom op een andere plek in huis. Niet meer in de koude schuur maar lekker in de woonkamer onder onze trap. Mijn creatieve geest heeft namelijk rumoer en warmte nodig en dat vond ik niet in de koude schuur.

Lieve groetjes van de creatieve duizendpoot, CreatiefvanTalien 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.