ups and downs oftwel plus en minpunten

Het leven vliegt voorbij voor degene die er niet naar omkijkt, wijze les van mijn grootmoeder ooit gekregen. En dat is absoluut waar want als je alleen maar doorrent dan vergeet je te genieten van de mooie dingen in het leven. En ook een wijze les was, wie het kleine niet eert mag het grote ook niet vasthouden en dit zei ze altijd met een dikke knipoog. 

Lees meer »

Afwezig geweest

Wat ontzettend leuk, ik kreeg een berichtje van een klant uit het verleden, die altijd mijn blog leest. Zij vroeg zich af waar ik was, het was zo stil.

Lees meer »

Je bent je eigen gedachten....

Ja, Talien wat bedoel je daar nu weer mee? Ik verklaar me nader, de afgelopen weken was ik niet zo gezellig, leuk en soms zelfs ronduit onaardig. Creatief werken was er totaal niet meer bij, gewoon werken als zuster deed ik wel maar ook daar liep het niet zoals ik ben. Ik was uit balans geraakt en niet zo een klein beetje ook. Tot ik van de week vanuit het nieuws wakker werd midden in de nacht en dacht: waar ben ik mee bezig?!?!? Ik moest denken aan wat ik constant mezelf voedde aan gedachten: ik ben moe, ik ben bleeeh, ik heb geen zin, ik ben boos, ik vind dit niet leuk. Kortom eigenlijk was ik mezelf constant aan het voeden met negatieve gedachten en daardoor werd ik dus behoorlijk negatief. Niet leuk voor de mensen om mij heen, niet leuk voor mijn creatieve proces en zeker niet leuk voor mijn lijf en mijn hoofd. Want als je constant roept, ik ben druk... dan ben je ook druk en als je constant roept ik ben boos/moe enz dan ervaart je lijf dit ook zo. Je lijf maakt adrenaline aan en is in staat van alertheid. Je geeft immers aan je bent druk. En zo werkt het bij mij (alhoewel ik geloof dat dit voor een ieder zo werkt) ook met negatieve gedachten. Dus ik ben weer mezelf in de spiegel aan het aankijken als ik op sta. "Talien vandaag wordt een fijne dag, je mag werken in een vakgebied waar je zelf voor hebt gekozen, je kan nog groeien in dit vakgebied. Ervaring opdoen en wie weet ook ooit nog weer doorleren. Want alles is mogelijk nog". En ik tel mijn zegeningen en sommige zegeningen tel ik dubbel. Dit had mijn hoofd duidelijk nodig want inmiddels ben ik weer de goede kant op aan het gaan met positief denken en kan ik ook weer in de toekomst denken. En dat merkt mijn gezin denk ik het snelst maar ik hoop dat collega's het ook merken. En dat mijn creatieve proces weer op gang komt, want niets is erger voor een duizendpoot als haar pootjes stilvallen. Nu nog zorgen dat het in mijn huis ook weer voelbaar wordt want ook daar sluimert wat van die negatieve energieën. Gelukkig hebben we daar salie en heilig hout voor!

Lees meer »

2022 bedankt, 2023 wees welkom

2022, zo cliché maar zo ontzettend waar het is voorbij gevlogen. Een jaar wat ontzettend verdrietig is gestart met het overlijden van mijn schoonvader en Marcel die op dat moment in het ziekenhuis lag maar ook het jaar waarin ik eindelijk mijn zo gewenste verpleegkundige diploma behaalde en ik mijn speldje kreeg. We zijn op vakantie geweest naar Italië. Stijn werd 18 jaar dus geen minderjarige meer in dit huishouden maar allemaal volwassen mensen. We hebben nieuw leven mogen verwelkomen in de familie en we hebben zoveel mooie momenten gehad als gezin, dat het teveel is om op te noemen. Het was wederom een jaar van ups en downs en zeer waarschijnlijk zal dat ook in 2023 voortzetten. Ups en downs is ook goed, dat betekent namelijk dat je leeft.

Lees meer »

Wanneer de tijd voorbij vliegt

December is altijd een bijzondere maand, want dit is de maand waarin Marcel en ik een setje werden. Om precies te zijn vandaag 9 december gingen we naar de 1e Harry Potter film en de rest is geschiedenis. Ik ga het absoluut niet romantiseren want een relatie is gewoon hard werken en vraagt soms een beetje meer. Maar vandaag dan 21 jaar samen. 

Lees meer »

Actie momentje

Soms dan worden bij mij bestellingen geannuleerd, dit gebeurd maar heel zelden en daarom deze leuke actie....

Lees meer »

Blij ei

Zomaar ineens zat ik zonder machines en dat is voor een creatief persoon best lastig. Mijn naaimachines sommige ouder dan ikzelf besloten allemaal tegelijkertijd met pensioen te gaan. En voor een net beginnende ondernemer zonder groot spaarpotje is dat niet prettig. 

Lees meer »

Dankbaar!!

Heel lang geleden, heb ik een vrouw leren kennen en deze vrouw ging een grote rol in mijn leven spelen. Waarom ging zij dan zo een grote rol spelen in mijn leven? Zij werd de vrouw van mijn ex-partner en daarmee ook de duo-mama van mijn twee oudste kinderen. Een rol die ze gewoon toebedeeld kreeg en die ze samen met mij moest vervullen.

Lees meer »

Linkjes leggen

Dat ik altijd 100 dingen tegelijkertijd doe kan een zegen zijn maar echt soms wordt ik zelf ook gek van de onrust in mijn hoofd. Ik had al tijden een concept staan waarin ik het had over hoe je hard moet werken aan relaties en dan probeerde ik de link te leggen naar mijn creatieve vlak. Echter ik was ondertussen op een ander scherm ook bezig met mijn minder creatieve werk als verpleegkundige/planner van ons team. Ik had dus in mijn haast niet door dat mijn cursor op het verkeerde plekje stond en bam daar waren alle blogs verdwenen. Woest word ik dan op mezelf en de schrik zat erin. Gelukkig kon ik het simpel herstellen en ben ik inmiddels afgekoeld. Zit hierin dan het linkje tussen creatieve vlak en andere vlakken Talientje.. jazeker want ook als ik met creatieve dingen bezig ben doe ik vaak honderd dingen tegelijkertijd. En kan het dus gebeuren dat ik een foutje maak in een patroon. Uithalen is dan de enige optie en kan ik ontzettend van mezelf balen maar ik weet ook dat het eindresultaat er niet minder om wordt. Energie geven waar je invloed op hebt noem ik dit altijd. En daarin zit dan weer een linkje naar mijn originele stukje. Relaties ook hierin moet je doen waar je gelukkig van wordt en niet doen wat de buitenwereld van je verwacht. Soms loop je buiten het gebaande pad en heb je niet je soulmate gevonden maar is het keihard werken om je bootje varende te houden. En dat zeggende hard werken is echt niet erg, we pakken het linkje weer terug naar mijn creatieve vlak. Want met hard werken en soms is het echt hard werken en zit ik tot laat nog met een haaknaald of borduurnaald in mijn handen. Met hard werken heb ik de mooiste resultaten. Voor nu sluit ik weer even af, geniet van je harde werk op welk vlak dan ook en tot een volgende keer.

Lees meer »

Patronen.

Patronen, altijd handig als je op het creatieve vlak bezig bent. Zo gebruik ik het dus vaak, om te haken of op de naaimachine en om te borduren. Het is namelijk zo ontzettend leuk om mensen te verrassen met een leuk cadeautje waarvan je weet dat er tijd en aandacht oftewel liefde is in gestoken.

Lees meer »

Overwinnen

Zoals je in mijn vorige stuk al kon lezen, moest ik voor de vakantie best veel overwinnen. Maar dat het zoveel zou zijn had ik niet verwacht. Nu inmiddels 2 dagen thuis en ik ben best wel blij dat ik het gedaan heb. Het was een schitterende omgeving en ik kwam daadwerkelijk even los van mijn werk ook mijn creatieve werk maar dat kwam meer omdat ik me totaal niet kon concentreren. 

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Dianne Van Dijk
4 maanden geleden

Zie nu pas deze reactie, wat ontzettend lief!

Sylvia Hoffmanns-van den Berg
4 maanden geleden

Hoi Talien, wat een prachtige actie. Ik zou hemgraag voor mezelf willen hebben. Wij zijn dit jaar op
27-05-2022 getrouwd en zijn de 27 ste november dus een half jaar getrouwd. Waarom ik hem zou willen hebben? Ten eerste omdat hij natuurlijk prachtig is en ten tweede hoe leuk is het om zoiets van je jeugdvriendin aan de muur te hebben hangen 😍

Xxx Sylvia (van den Berg) 😉

Caoimhe
9 maanden geleden

Zeer leuke website en mooi ontwerp! veel liefs, je dochter <3