Patronen.

Gepubliceerd op 18 september 2022 om 12:15

Patronen, altijd handig als je op het creatieve vlak bezig bent. Zo gebruik ik het dus vaak, om te haken of op de naaimachine en om te borduren. Het is namelijk zo ontzettend leuk om mensen te verrassen met een leuk cadeautje waarvan je weet dat er tijd en aandacht oftewel liefde is in gestoken.

Er zijn ook nog andere patronen en die worden ook wat gebruikt. Of deze patronen nu zo prettig zijn daar kan je nog een avondje over discussiëren. Mijn patroon en ook valkuil is mijn energie. Ik heb een ontzettende hoeveelheid aan energie in mijn lijf zitten en tel daarbij op dat ik alles wil doen om mensen te plezieren en zie daar een patroon ontstaan. Want juist doordat mensen plezieren energie kost en vaak niet geeft ben ik veel sneller door mijn energie heen dan ik zou willen. Nu hoor ik heel veel mensen in gedachten al zeggen: Ja, dan doe je het toch niet! En ze hebben gelijk maar het gekke van patronen is, je kan ze bijna niet doorbreken. Vaak is daar wat voor nodig en soms zelfs een heleboel voor nodig. 

Dit mooie project was bedoeld als een 12,5 jarige huwelijkscadeau en het lag maar in mijn kast te wachten. Niet omdat ik het niet wilde maken maar er was zoveel meer wat mijn aandacht vroeg. Zoveel mensen die wat wilde van mij en ik wilde iedereen maar gelukkig maken en dacht niet meer aan mezelf. 

Op het creatieve vlak maar ook op mijn professionele vlak ben ik dus behoorlijk onderuit gegaan. Het heeft me gevormd en ik heb geleerd om niet altijd meer mensen of bedrijven te plezieren. 

Dus als ik een deadline in mijn hoofd plaats voor een leuk cadeautje kan het dus gebeuren dat ik mij moet aanpassen en dat is een nieuw patroon. Eentje waar ik erg blij mee ben.

En dit patroon is vandaag afgemaakt en klaar om te versturen. En bijna alle dingen in mijn hoofd zijn dus vandaag afgestreept, wat een heerlijke dag. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.