Je bent je eigen gedachten....

Gepubliceerd op 5 januari 2023 om 17:47

Ja, Talien wat bedoel je daar nu weer mee? Ik verklaar me nader, de afgelopen weken was ik niet zo gezellig, leuk en soms zelfs ronduit onaardig. Creatief werken was er totaal niet meer bij, gewoon werken als zuster deed ik wel maar ook daar liep het niet zoals ik ben. Ik was uit balans geraakt en niet zo een klein beetje ook. Tot ik van de week vanuit het nieuws wakker werd midden in de nacht en dacht: waar ben ik mee bezig?!?!? Ik moest denken aan wat ik constant mezelf voedde aan gedachten: ik ben moe, ik ben bleeeh, ik heb geen zin, ik ben boos, ik vind dit niet leuk. Kortom eigenlijk was ik mezelf constant aan het voeden met negatieve gedachten en daardoor werd ik dus behoorlijk negatief. Niet leuk voor de mensen om mij heen, niet leuk voor mijn creatieve proces en zeker niet leuk voor mijn lijf en mijn hoofd. Want als je constant roept, ik ben druk... dan ben je ook druk en als je constant roept ik ben boos/moe enz dan ervaart je lijf dit ook zo. Je lijf maakt adrenaline aan en is in staat van alertheid. Je geeft immers aan je bent druk. En zo werkt het bij mij (alhoewel ik geloof dat dit voor een ieder zo werkt) ook met negatieve gedachten. Dus ik ben weer mezelf in de spiegel aan het aankijken als ik op sta. "Talien vandaag wordt een fijne dag, je mag werken in een vakgebied waar je zelf voor hebt gekozen, je kan nog groeien in dit vakgebied. Ervaring opdoen en wie weet ook ooit nog weer doorleren. Want alles is mogelijk nog". En ik tel mijn zegeningen en sommige zegeningen tel ik dubbel. Dit had mijn hoofd duidelijk nodig want inmiddels ben ik weer de goede kant op aan het gaan met positief denken en kan ik ook weer in de toekomst denken. En dat merkt mijn gezin denk ik het snelst maar ik hoop dat collega's het ook merken. En dat mijn creatieve proces weer op gang komt, want niets is erger voor een duizendpoot als haar pootjes stilvallen. Nu nog zorgen dat het in mijn huis ook weer voelbaar wordt want ook daar sluimert wat van die negatieve energieën. Gelukkig hebben we daar salie en heilig hout voor!

Vandaag was een topdag, eindelijk is Creatiefvantalien een echt bedrijf met een KVK nummer en ik ben daar best trots op. Betekend dit dat ik stop met mijn werk als verpleegkundige? Nee natuurlijk niet, mijn creatieve baan is ingezet op 15 uur per week, ongeveer dan. Dit geeft mij ruimte om andere projecten op te starten met misschien zelfs een echte voorraadruimte. Nu mezelf verdiepen in alle administratie die er toch bij komt kijken en ben ik druk bezig om mijn toekomst te visualiseren. Bijna volle maan en Creatiefvantalien blijft natuurlijk ook nog gewoon een heksje en mag graag het universum aanzetten voor toekomstdromen. Want mijn toekomst mag ik zelf bouwen en daar heb ik alleen positief denken voor nodig en als ik dat kan blijven uitstralen dan komt het wel goed met mij! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.