ups and downs oftwel plus en minpunten

Gepubliceerd op 22 februari 2023 om 19:47

Het leven vliegt voorbij voor degene die er niet naar omkijkt, wijze les van mijn grootmoeder ooit gekregen. En dat is absoluut waar want als je alleen maar doorrent dan vergeet je te genieten van de mooie dingen in het leven. En ook een wijze les was, wie het kleine niet eert mag het grote ook niet vasthouden en dit zei ze altijd met een dikke knipoog. 

Dus heb ik altijd geleerd om van de kleine dingen te houden en te genieten. Een luchtballon in de lucht tijdens een lange autorit terug naar huis of die regenboog spotten en kijken waar deze eindigt. Of heel simpel iemand die je liefhebt rustig te zien slapen als jij naar je werk gaat. En toch ondanks dat ik van al die kleine dingen geniet, vliegt mijn tijd voorbij. Vriendinnen weten het gelukkig wel en ze weten ook dat als je in mijn hart zit, je er moeilijk uitgaat. En hoewel ik ze nooit hoor mopperen (nou heel soms dan) zou ik het fijn vinden als ik wat meer vrije tijd over hield.

Want eerlijk is eerlijk, in creatief gaat niet zo heel veel tijd zitten momenteel dat ik niet aan vriendschappen of vrije tijd toekom. 

Mijn andere baan daar in tegen. jJa daar verlies ik veel tijd. Tijd door dat wij, als team, soms gewoon tegen regelzaken aanlopen en tijd omdat er vaak toch een gevoel van onderbezetting heerst. En dat vreet soms wel aan je. Hoe krijgen wij het toch altijd weer voor elkaar om de diensten rond te krijgen en om onze cliënten de zorg te geven die ik ze graag geef. Met heel veel tandvlees momenten (ach ik pak die dienst nog wel even, dan ben ik daarna 1 of 2 dagen vrij) Ik hoor het mijn collega's en mijzelf niet uitgezonderd zeggen. En daar zit het hem nu net, want in die twee dagen vrij kan je niet een heel leven proppen. Pluspunt is dat ik heel erg veel plezier heb in mijn werk en dan vergeet je dat minpuntje vaak even. Het is wat het is denk ik dan. 

Plus en minpunten gaan bijna altijd hand in hand: ach we hebben altijd veel lol als wij in het ziekenhuis zitten of gelukkig heb ik altijd nog wel een creatieve geest en kan ik een maaltijd maken. Bijna iedereen die ik ken maakt gebruik van plus en minpunten.

Daarom maak ik nu gebruik van mijn eigen pluspunten, ik kan makkelijk meerdere dingen tegelijkertijd doen. Werken, ons huishouden runnen en studeren. En dat laatste ga ik nu toch weer even doen. Voor mezelf en mijn gezin voor in de toekomst. Ik ben nu een HBO-opleiding aan het volgen, want je weet maar nooit hoe ik ervoor kom te staan in de toekomst. En niet alleen ik maar ook Marcel, heeft nog wel wat hobbels te nemen in de toekomst. Dus ik wil nog meer dan anders ervoor kunnen zorgen dat de traditionele rollen omgedraaid kunnen worden in dit huishouden. Minpunten zijn er natuurlijk ook, financieel redden we de opleiding maar net en ik was er nogal opgebrand om deze zelf te regelen, soms heb je van die momenten. En mijn sociale leven komt toch weer ietsjes stiller te liggen. Ik moet echt plannen (dat is mijn grote minpunt overigens). 

En creatief dan... Creatief van Talien gaat gewoon door omdat hierin mijn grootste kracht ligt. Van Creatief ontspan ik namelijk nog meer dan dat ik van mijn andere baan ontspan. Dus de blogjes worden nog steeds geschreven, minimaal een in de maand en de werken worden nog steeds getoond op mijn socials.

Want het leven bestaat nu eenmaal uit plus en minpunten en daar mag je van genieten. Want enkel minpunten, is een strakke lijn en geloof mij maar als verpleegkundige wil je nooit een strakke lijn zien die voorspelt namelijk weinig goeds. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.